Lisansüstü Sınav Sonuç Belgesi

Başvuruda bulunabilmeniz için “ALES”, veya “GRE Genel” sınavlarından birine girmiş ve gerekli minimum puanı almış olmanız gerekmektedir. Anabilim Dallarının kabul ettikleri sınav türleri ve minimum puanlar Program Koşulları bölümünde yer almaktadır.

*ALES veya GRE sınavınızın görüntüsünü online başvuru sistemindeki ilgili yere yüklemeniz gerekmektedir.

*ALES sınavı sonuçları açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerlidir.

*GRE belgesinin geçerlik süresi 5 yıldır.

Bu nedenle, başvuru tarihi itibariyle sınav sonuç belgelerinin geçerli olmasına dikkat edilmelidir. Herhangi bir üniversitede lisansüstü öğrenci iken en fazla bir yarıyıl ara veren adaylar, ilgili Anabilim Dalının minimum ALES puanını sağlamış olmak koşuluyla, yüksek lisans programına başvuru sırasında kullandıkları ALES sonuç belgesini doktora başvurusunda da kullanabilirler. Bu adayların tekrar ALES sınavına girmelerine gerek yoktur.

*Online başvuru formunda ALES puanı girilirken virgülden sonraki en az 4 basamağın  girilmesi gerekmektedir.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) sonuçları yapıldığı tarihten(sınava giriş tarihinden) itibaren üç yıl süreyle geçerlidir. (31.07.2008 tarih ve 26953 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik)

......... 2016 tarihleri arasında yapılan başvurularda en erken .......... tarihli ALES belgesi  kabul edilir.

*Başvuru sırasında lisansüstü sınav sonuç belgesinin fotokopisi (ya da internet çıktısı) kabul edilmektedir.

*GRE Denklik Tablosu için bu bağlantıyı tıklayınız.