Lisansüstü Başvurular İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

2017-2018 II. döneminde Türkiye’de herhangi bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı bulunan öğrenciler (bu dönem sonunda mezun olan yada ilişiği kesilenler dahil) başvuru ücreti dekontu yerine 2017-2018 II. dönemini içeren transcript/not döküm belgesi yükleyebilirler.

ODTÜ İngilizce yeterlik sınav sonucunu girmek için başvuru sayfasındaki METU-EPE kutucuğunu tıklayarak SUBMIT ediniz.  Sonuç belgesine yüklemi kısmında;

• METU-EPE sonuç sayfasının ekran görüntüsünü
  • Sonuç sayfasına erişemeyen adaylar ise öğrenci işlerinin ilgili biriminden alacakları sonuç belgesini

yuklemelidirler.

Doktora başvurusunda bulunan öğrenciler, Lisans ve Yüksek Lisans transcriptlerini/not dökümlerini yüklemelidirler.

Başvuruların onaylanması ile ilgili bilgilendirme 21 Haziran 2018 tarihinden sonra e-mail olarak gönderilecektir.

Portfolyo isteyen programlara basvurularda, portfolyo pdf dosyası olarak niyet mektubu veya transcript kısmına ek olarak ekleyebilirler.